Ćirilica / Latinica

Srpski jezik

Previous Next

НАЈУСПЕШНИЈА САЈАМСКА ПРОМОЦИЈА

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

У Основној школи „Бранислав Петровић” у Слатини организован je Седми сајам (пред)школског издаваштва Моравичког округа, на коме је учествовало 12 установа. Сајам издаваштва иницирала је 2009/2010. године просветни саветник Данијела Ковачевић Микић, а све у циљу промовисања ученичког стваралаштва, представљања примера добре праксе и унапређивању ваннаставних активности. Након хорске изведбе Сајам су отворили директор Лазар Чикириз, руководилац Школске управе Чачак Слађана Парезановић и гост писац Мила Мутавџић (аутор књиге „Приче из моје учионице”). Гласањем мешовитих тимова излагача, победник у категорији „Најуспешнија сајамска промоција” је ОШ „Горачићи”.

Боје наше школе бранило је десет ученика, са наставницама Милицом Милошевић, Јеленом Ивановић, Наташом Копривицом и директорком Снежаном Илић. На штанду смо представили издавачку делатност наше школе. Похвалили смо се Школским листом „Горачанац”, монографијом и Одељењским листом ученика трећег разреда. Посетиоци су имали прилику да учествују у решавању загонетки, од којих су неке биле и ауторске, а најбољи одгонетачи су награђени симболичним поклонима. С поносом можемо истаћи да је штанд привукао пажњу многих. Био је ово леп повод за дружење ученика и представљање школе у најбољем светлу.

Победнике у осталим категоријама („Најуспешнији основношколски лист”; „Најуспешнији средњошколски лист”, „Најуспешнијији лист ПУ”, „Најбоља публикација специјалне намене” и „Издавачки подухват године”) биће проглашени уочи Савиндана 2020. године, о чему ће одлучивати стручни жири Школске управе Чачак са сарадницима.

У данашњем времену, у којем имамо утисак да су праве вредности замрле, а читање књига потиснуто, организовање Сајма пред(школског) издаваштва представља корист за све: и за наставнике, који учешћем на Сајму размењују примере добре праксе, усавршавају професионане компетенције; и за ученике, који се подстичу да од најмлађег узраста развијају компетенције за целоживотно учење, сарадњу, естетичке, које су неопходне у школи 21. века.

 

Јелена Ивановић

Osnovna škola Goračići,32232 Goračići

  • Email: info@skolagoracici.edu.rs
  • Tel:  +381 32 5857 720
  • Tel:  +381 32 5857 326
© Copyright 2012-2019 . Sva prava zadržana Izrada web sajta Impuls Tech

Search