Ćirilica / Latinica

Srpski jezik

Previous Next

DEČJA NEDELjA U DRAGAČICI

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Dečja nedelja je svake godine povod da se kroz različite aktivnosti i sadržaje ostvare dečja prava, afirmiše drugarstvo i različitost.

Pored kreativnih radionica koje su obeležile ovu nedelju, učenici prvog i drugog razreda sa svojim učiteljicama posetili su drugare u Izdvojenom odeljenju u Dragačici. Cilj aktivnosti bio je osnaživanje saradnje između matične škole i izdvojenih odeljenja. Kroz igru, druženje i zabavu učenici su se sprijateljili, bolje upoznali, naučili nešto novo.

Drugarima iz Izdvojenog odeljenja spremili smo punu korpicu slatkiša, ukrasili balonima i lagano se uputili. Ljubaznost i gostoprimstvo dvanaest drugara i njihovih učiteljica Zorice Novičić i Ane Jovanović ostavili su nas bez reči. U toplom ambijentu oko bubnjarice, prvo smo se malo zagrejali, upoznali, a potom je usledilo još jedno iznenađenje – pristigli su drugari iz Kaone i Milatovića, koji su svratili da nas pozdrave. Dečaci su uživali u fudbalskim majstorijama, dok su devojčice ukrašavale kredama u boji stazu ispred škole. Žuta školica pretvorila se u pravo malo carstvo. Dvorištem je odzvanjala dečja graja, video se osmeh na svim licima. Usledio je zajednički doručak, nezaobilazni slatkiši, a potom smo dobili i divne poklončiće. Svaki učenik dobio je leptirić, na kome je bila ispisana po jedna poruka o drugarstvu i prijateljstvu. Potom smo se lagano, pešice, uputili ka etno-selu „Filipović”. Učenici su imali priliku da vide stare predmete i da se nakratko vrate u prošlost, kada su živele njihove prabake i pradeke.

Puni utisaka vratili smo se u matičnu školu. Nadamo se da će ovakav vid saradnje postati primer dobre prakse.

 

Jelena Ivanović, učiteljica

 

Osnovna škola Goračići,32232 Goračići

  • Email: info@skolagoracici.edu.rs
  • Tel:  +381 32 5857 720
  • Tel:  +381 32 5857 326
© Copyright 2012-2019 . Sva prava zadržana Izrada web sajta Impuls Tech

Search